Waar moet je aan denken bij een succesvolle familiedag

De familiedag komt er weer aan en dit jaar is het jouw beurt om het te gaan organiseren. Je wilt natuurlijk dat de familiedag succesvol is, maar wat moet je hiervoor allemaal doen? Waar moet je aan denken? Wat moet je vooral niet doen? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een succesvolle familiedag wilt organiseren dus hier zijn een aantal tips.

gel blasters te huren

Organiseer het op een centrale plek

Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat je familie nogal uit elkaar woont, waarbij bijvoorbeeld een aantal in het zuiden van Nederland wonen, een paar in het midden en de rest in het noorden. Het is dan een slim idee om de familiedag op een centraal gelegen plek te organiseren. Niemand zal het leuk vinden om echt lang te gaan rijden voor de familiedag als anderen maar 2 minuten zouden moeten lopen bijvoorbeeld. Voorkom dit en zorg ervoor dat de familiedag zo centraal mogelijk ligt, zodat er niemand veel langer hoeft te rijden dan de rest.

Zorg voor spelletjes voor alle leeftijden

Meestal hebben de kinderen in families niet allemaal dezelfde leeftijd en er kan hier veel verschil tussen zitten. Daarnaast willen jongvolwassenen en volwassen vast ook spelletjes doen en niet alleen spellen die voor kleine kinderen zijn. Zorg er daarom voor dat jouw familie tijdens de familiedag spelletjes voor alle leeftijd kan doen. Een leuk idee voor de familiedag is om gel blasters te huren. Hiermee kan je veilig op elkaar schieten, zonder dat het pijn doet. Ook geeft het geen troep en kan je het zowel binnen als buiten doen, aangezien je schiet met balletjes van gel. Dit is leuk voor alle leeftijden en zorgt voor een spannende middag!

Eet gezellig samen

Een van de leukste dingen bij de familiedag is waarschijnlijk wel het samen eten. Misschien zie je elkaar niet zo vaak of misschien eet je normaal gesproken juist gehaast. Zorg er in ieder geval voor dat de familie tijdens familiedag allemaal samen kan eten. Tijdens het eten kun je gezellig kletsen over van alles en nog wat en zo een nog betere band opbouwen. Ook kun je aan iedereen vragen om zelf iets mee te nemen, waardoor je allerlei verschillende dingen kunt proeven en dat iedereen wel iets heeft wat hij of zij lekker zal vinden. Een barbecue doet het tevens ook altijd wel goed.

Plan niet teveel

Het is heel begrijpelijk als je graag veel activiteiten wilt doen op familiedag, aangezien deze natuurlijk niet zo vaak voorkomt. Probeer een overvol programma echter te vermijden. Hierbij zal men namelijk alleen maar de hele tijd moeten haasten en zich aan een vast, strak programma moeten houden en dit is natuurlijk voor niemand leuk. Tijdens een familiedag wil je juist kunnen bijkletsen dus zorg er dan ook voor dat hier ruim de mogelijkheid voor is. Zorg bijvoorbeeld ook dat men gewoon vrij koffie of iets anders te drinken en iets lekkers kan halen, zodat ze in alle rust herinneringen kunnen ophalen.

Redactie

Learn More →